L O A D I N G
blog banner

Ще има ли нови съкращения в казанлъшките предприятия?

Важният въпрос постави на среща със синдикатите кандидатът за кмет на Община Казанлък – безпартийният, издигнат от БСП за България, инж. Стоян Петров.
Нямало подадена заявка в Бюрото по труда за намаляване на работните места в казанлъшко засега, според шефовете на двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“. Те обаче уточниха, че за съкращаването на близо 600 човека от „Аркомат“ нищо не се чуло предварително, макар още през септември да е имало среща между кмета Галина Стоянова, шефката на Бюрото по труда – Илиана Жекова и мениджмънта на фирмата.


Инж. Петров се поинтересува колко често се провежда Тристранния съвет, в чийто състав са кметът на общината, синдикатите и работодателските организации. Оказа се, че от две години той не е заседавал. Синдикалистите споделиха, че форумът се провежда формално, че няма диалог с властта, че преговорите се водят с упълномощени лица и не водят до резултат.
На срещата стана ясно, че инициативата за грижата за заетостта на хората трябва да е на кмета, трябва да има информация и да се очертават перспективи. Трябва да бъдат коментирани с кмета намаляването на работните заплати, работното време, „верижните“ срочни договори и другите механизми за управление на работната сила в общината.
Понеже последните години това не се случва, синдикалистите поискаха от инж. Стоян Петров открито и ползотворно сътрудничество в бъдеще.
За инж. Петров и БСП гласуваме с бюлетина 56.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Facebook
Twitter